Forum -> pomacy!!! niedokrwienie serca proszę o rady

Tytuł:pomacy!!! niedokrwienie serca proszę o rady
Autor:Jan
21.5.2010, 11:14
Mój ojciec chyba ma kłopoty z niedokrwieniem serca, lecz się do tego nie przyznaje. Przez całe życie pracował na gospodarstwie, które opisał aktualnie mojemu bratu. On osiadł na laurach i nie wychyli nawet nosa z domu, przytył parę kilo, je głównie tłuste jedzenie dodatkowo pali jak smok. Ostatnio zauważyłem, że kłopot sprawia mu poruszanie się po domu. Poci się i jak na pierwsze piętro wchodzi to oddechu złapać nie może. Namawiam go do pracy lub też aktywnego wypoczynku, a on mówi, że się już napracował, a na spacer to on chodził jak był młody z dziewczynami. Proszę o radę, co mam zrobić bo do niego nic nie dociera, a ja nie wiem na jak bardzo zaniedbał swoje zdrowie i czy jest to sytuacja niebezpieczna.

Tytuł:pomacy!!! niedokrwienie serca proszę o rady
Autor:alex
21.5.2010, 21:59
Cześć, ja proponuje żeby szybko reagować ponieważ uważam że jeśli się teraz nie podejmie jakiś kroków to moze być za późno. A tata to nie ma pasji jakiejś może lubi wędkować, albo może jakieś zbieractwo mu wymyśleć mieszka na wsi to zaproponuj mu np. że w ogrodzie zorganizujesz mu skansen starych maszyn rolniczych a jak mu się spodoba to mogę się założyć że będzie chciał je odnowić i będzie się ruszał wtedy. No i dieta on raczej nie gotuje to jak nie będzie miał co zjeść to zje co dostanie. Może w ten sposób, życzę powodzenia

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest większe, słoń czy księżyc

daibetescare.jpgzrozumiec-depresje.jpgopowiesci_o_raku.jpganatomiaklinicznaglowyiszyi.jpgnadcisnienie-tetnicze.jpgleczenie_niewydolnosci_serca.jpg